El proper 19 de Febrer s'engega el projecte Escobàsquet, creat des de l'entitat per a promoure  i potenciar la pràctica de l'esport a la nostra ciutat, Badia del Vallès. Aquest consistirà en dues sessions de bàsquet que es realitzarà en les tres escoles públiques de Badia del Vallès: La Jota, Las Seguidillas i la Sardana.
Si vols més informació fes click!

Crònica CB Nou Badia A - C.B. Guinardó

C.B. NOU BADIA A 53 – 56 C.B. GUINARDÓ

El passat dissabte 11 de març el nostre equip Sènior A (6-15) tenia una de les fites més importants de la temporada davant el C.B. Guinardó (7-13), que es troba just per sobre dels badiencs a la taula de classificació es jugaven el descens. El partit va començar a les 17:35h i la primera possessió la va guanyar l’equip local. El partit es va iniciar amb un balanç ràpid i molt ofensiu fet que ens porta a un parcial inicial de 12-6 (amb 4 triples) en els primers 5 minuts de joc. Desprès d’aquest inici tan perfecte des de la línia exterior el 1er quart finalitza amb 6 punts d’avantatge pels de casa i deixen el marcador en un 16-10.

A la represa del joc, el 2n quart es converteix en una autèntica batalla pel rebot ofensiu que acaba guanyant l’equip visitant. Amb un parcial de 0-7 en els primers 4 minuts del quart col·loquen un punt per sobre als de Guinardó. El joc va quedar detingut durant uns instants per un cop fortuït entre dos jugadors rivals que va deixar K.O. a David VInardell durant uns minuts. Afortunadament, no trigar gaire en tornar a la pista i fer el que millor sap fer: ficar punts. Amb 7 punts del jugador local i un petit intercanvi de cistelles, els d’Eduard Villar decideixen repetir la seva defensa en zona 2-3 en els últims minuts de la primera meitat. Arribem al descans amb un marcador favorable de 29-23, mantenint els 6 d’avantatge del primer quart.

El descans va servir per recuperar energies i els petits de la casa, que van animar sense parar als seus ídols locals, aprofitaren per llençar uns tirs i donar forces a l’equip.

Això es va notar perquè el tercer quart va ser un dels millors pels de casa. Va ser un quart molt ràpid, sense gaires interrupcions malgrat accions de tir lliure que posen al final del 3er quart un 43-34 augmentant l’avantatge a 9 punts de diferència.

Semblava que el partit agafava el ritme que els de Badia volien, però tot el treball dels quarts anteriors es va esfumar en l’últim període. Un parcial de 0-10 ens els primers 5 minuts avancen el C.B. Guinardó per un punt i l’electrònic assenyalava el 43-44 en contra. A falta de 02:12 pel final del partit i rere uns petits errors defensius els de fora es posen 48-52  i obliga al entrenador local a demanar un temps mort. El partit està molt interessant en els instants finals  i s’arriba a l’últim minut amb un marcador de 53-55. Dani González rep una falta personal i se’n va a la línia de 4,60m per tractar de posar l’empat en l’últim mig minut. El Dani, que portava 4/4 en tirs lliures, va fallar els dos tirs lliures més decisius. Malgrat això a falta de 18.8 s pel final els visitants tenen 2 tirs lliures per tractar de sentenciar la victòria. Per sort només anoten un dels dos tirs i els de casa tenen l’opció d’empatar el partit i enviar-ho a la pròrroga. Després del temps mort local resten a penes 5 segons i amb una jugada ràpida Francisco “Paquito” Bernabé té el tir decisiu però decideix doblar la pilota per trobar una millor posició. Mala sort. La passada és tocada per un jugador rival i el partit finalitza 53-56. Els visitants celebren la victòria i amb aquesta miren una mica més cap a munt de la taula. Per contra, el C.B. Nou Badia suma una derrota més i es col·loca en penúltima posició, lloc que els envia a Tercera directament.

Però aquest no es el final. Els nostres sèniors encara tenen opció d’allunyar-se del descens directe si guanyen el seu proper partit vers el Sant Cebrià - Tiana i el C.B. Guinardó perd a casa vers el A.E. Aula A.

Ànims equip; 1,2,3 BADIA!

Parcials: 16-10 / 13-13 / 14-11 / 10-22

Crònica Cb Nou Badia A- UESC B

February 21, 2017

C.C. SEGONA CATEGORIA MASC. C.B. NOU BADIA 69 – 75 U.E. SANT CUGAT

Dimecres 22 de febrer de 2017, Després de gaudir de la victòria a domicili sobre el A.E. Badalonés B els nostres sèniors arribaven a la fita d’aquest dimecres amb la moral alta. El seu rival, la U.E. Sant Cugat B (12-7), que es troba al tercer lloc de la classificació es presenten a la ciutat badienca amb la seguretat de portar-se una victòria fàcil sobre l’equip local.

El partit s’inicia a les 21:00 h amb algunes traves al principi. La primera possessió es va decantar pels verdiblancs i el primer parcial va ser favorable als de casa per 5-0 en tan sols 3 minuts de joc. Amb un encert perfecte des de la línia de 6,75 (2/2) el marcador es posava 8-4 a favor de l’equip d’Eduard Villar. Amb els tres últims encerts de triple i el marcador 11-10, l’entrenador visitant es veu obligat a demanar un temps mort a falta de 02:57 pel final del primer període. Durant aquest minut de descans, els jugadors aprofiten per animar-se i començar-se a creure que aquest seria un molt bon partit per guanyar i començar a mirar cap amunt de la classificació. A la represa del joc, els de Badia decideixen col·locar-se en zona 2-3 amb el marcador i el primer quart finalitza 19-15.

Semblava que els visitants havien començat una mica adormits, però és a l’inici del segon quart quan demostren el perquè estàn tan amunt a la taula i el segon període s’inicia amb dos triples alliberats per aquesta defensa en zona. No es fins als dos minuts de començar el segon període que l’equip local reacciona i ho fa amb un triple de Dani González que posa el 22-21 a l’electrònic. Per part dels de Sant Cugat la seva defensa continuava sent individual amb una pressió del seu base a tota la pista que tractava de dificultar l’inici de possessió dels jugadors locals. En aquest període el xiulet dels àrbitres prenen protagonisme i fan que el Nou Badia es fiqués al bonus des del minut 3. Restaven 04:28 per arribar al descans d’un interessant duel entre dos equips força allunyats a la taula quan els badiencs enxampen un parcial de 6-2 i es posen 30-30 en els instants finals. Per tant s’arriba al descans amb un marcador de 35-34 favorable als locals.

Després de valorar tàcticament la primera meitat, sembla que els de Villar ho han tingut molt clar i en 5 minuts de joc es posen 43-36, un avantatge de set punts. Un altre temps mort per part dels de fora fa que el marcador i, sobretot, el joc local es veiés afectat i baixessin els braços per acabar el 3er quart amb un 47-53 en contra. Es reprèn l’últim quart del partit i tres errades no forçades de la UESC catapulten als locals a ficar un gran parcial de 10-2 gràcies a un 2+1 convertit pel David G. Vinardell en tan sols 3 minuts i mig. Malauradament per l’equip local, una baixada en el joc d’atac i una posterior falta tècnica xiulada per un dels àrbitres a Iván Mnarubia, posen a falta de 03:35 pel final l’empat a 59. Els dos equips s’han mantingut molt a prop durant tot el partit, fet que ens porta a un ajustat 66-69 a l’últim minut de joc. Un últim minut de partit no apte per a cardíacs. Rere un temps mort els visitant fiquen un triple i se’n van de 6, però es va recórrer a la èpica i un triple de David González en resposta a un altre triple visitant per deixar el marcador en 69-72.

Finalment, quan restaven menys de 28 segons els visitants fiquen el triple que sentenciaria el partit amb un resultat final de 69-75 i provoca la 13ª victòria visitant i un balanç negatiu local de 5-14. Ara només queda mirar de cara al proper partit que es disputarà a casa vers el A.E. Badalonés B (jornada aplaçada).

Crònica per: Jonathan Montoya

Parcials: 1er Q: 19-15 3er Q: 12-19 2n Q: 16-19 4rt Q: 22-22 Anotacions: 5. David G. Vinardell (15), 10. Edu García (22), 12. Dani González (18), 13. Francisco “Paquito” Bernabé (-), 15. Iván Manrubia (-), 21. Pedro Romero (10), 30. Jandro Herrera (2), 33. Jonathan Correderas (-) interesante para atrapar la atención de tu audiencia...